Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


© Foto av "Sentileser på deras isolerade ö" Nyligen mördades en missionär på ön som sökte kristna Sentileserna.


SENTILESERNA GER HOPP OM MÄNSKLIGHETEN

På en isolerad ö i andamanerna vid
bengaliska viken (norra sentinel)
lever ett isolerat folkslag,vilka lär
vara den sista av mänsklighetens
urbefolkning,som vägrar kontakt
med den civiliserade världen.

De består av uppskattningsvis 400
invånare,men lär bygga på osäkra
källor för alla som närmar sig ön
tillfångatas och försvinner.

Sentilesernas enda vapen är pilbåge,
spjut och andra tillhyggen.

Indien har belagt ön med inträdes-
förbud och att det enl lag är förbjudet
kontakta Sentinleserna.

Ön har ej heller några hamnar där
båtar kan lägga till.

Ön består mest av urskog som den
sista spillran av urtida naturbefolk-
ningars rätta element.

Sentileserna ger med andra ord hopp
om mänskligheten och naturens eko-
logiska kretslopp i dess modus vivendi.

Att köpa en egen ö kan bli ett fram-
gångsrikt miljöprojekt.

-




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 647 gånger
Publicerad 2018-11-26 16:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP