Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


© Foto S.Wiking/Licentia


FALSKT ELLER ÄKTA ?

Konstnärer och fotografer söka

gärna återskapa

verkligheten./p>

 

Att titta på konst och fotografi,

är inget mot äkta vara.

 

Det är ju fan så mycket skönare

sitta ute i solskenet,

än sitta hemma å uggla över en

bild.

 

Att stilla hungern och törsten

genom att beundra konst och

foton av ex mat och dryck,

blir ingen tillfredsställd av.

 

En sol på bild ger ingen sol-

värme mm.

 

Samma sak med att skriva 

om det man vill göra istället 

för att göra det.

 

Det är stor skillnad på falska

och äkta människor.

På de flesta syns det inte utanpå.

 

Inom psykoanalysen används

ofta bilder i terapeutiskt syfte.

 

Bild och text har visat sig kunna

öppna upp psykotiska personer,

ur vissa psykiskt förstelnade till-

stånd,när verkligheten ter sig

alltför påtagligt skrämmande

och obekväm.

 

 

*




Övriga genrer av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 234 gånger
Publicerad 2018-11-27 15:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP