Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


©Bildill/text ingår i "Litterära brottstycken"av Sten Wiking


FRANSKA AKADEMIENS PIONJÄRER

Med sin bisarra diktkonst ingavs
Honorat De Bueil De Racan 1589-
1670 fr författare,adelsman,inträde
till fr akademiens instiftan,som en
av de inledande grundarna av denna.

Som diktare och adelsman var han
föredömlig i konsten värna om sitt
privatliv och med akademiens be-
skydd även sin yrkesroll,varvid till-
förlitliga källor saknas,det är nästan
tomt,som om ett liv inte levat.

Därför ger det utrymme för spekula-
tiva fantasier och antaganden,
varur levnadstecknaren må hämta
näring
ur sin egna förmåga gestalta ett liv,
så som det bör eller kunde tilldragit
sig,vari något av ett önsketänkande
på goda eller onda grunder,
väl kunna slå rot i en mytbildning,
vilket kanske säger mer om biografen,
än om författaren.

*




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 248 gånger
Publicerad 2018-11-29 05:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP