Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DEN VETTGIRIGE. II

Vad är det ni vill veta ?

-Allt !

Är det allt ni vill veta ?

-Ja ! för när jag vet att jag vet
allt då är jag nöjd,inte förr.

Tror ni att ni nånsin
kommer få veta allt då ?

-Jag tror inte utan vet att jag
kommer få veta allt.

Och när ni vet allt,vad tänker
ni göra då ?

-Det vet jag inte.

Ja,men då är det i varje fall
en sak ni inte vet,så då vet ni
ju ändå inte allt.

-Jag vet att jag kommer få veta
det också,tills jag vet allt.

Tror du det är möjligt veta allt ?

-Tills det inte finns något mer
att veta,och tron tar vid,
för jag är inte den som går om-
kring och tror,
och det vet jag att du vet.

*




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 283 gånger
Publicerad 2018-11-29 08:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP