Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Luciamorgon

Över vidsträckt världsallt vilar
Myriader mil av mörker
Över själars svarta svårmod
Ligger låga långt från låga

Där nästa näpser nästa
Och frände fäller frände
Där grälen grusar glädjen
Där jublar jäktad Jante

Ljusgestalters jämna
Stilla steg
Fot för fot förjagar
Mörkrets makt

Gnista glöder gnista
Nästa njuter nästa
Värme väcker värme
Vän är vänners glädje.







Bunden vers (Rim) av Gunnar Barkenhammar
Läst 162 gånger
Publicerad 2018-12-12 20:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Barkenhammar
Gunnar Barkenhammar