Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Reprisering på begäran av konungen


Krokodilerna i badkaret


jag har hört att sverigedemokraterna
gråter varenda dag dom går till riksdagen
ledsna över att ingen skakar hand, gråter
över att få sitta ensamma i fikarummet

alla bara går rakt förbi o bryr sig inte alls
vägrar ha något som helst samröre
som om dom i sitt förflutna gjort något fel
behandlas som pest och kolerasmittade

dom säger att dom blir oförskämt o illa
bemötta att dom inte verkar vara
lika mycket värda som alla andra folk
och så får det inte gå till i en domokrati

dom gråter i radio, rapport o aktuellt
ja, överallt dit dom får komma o tala ut
om chocken över att vara så oälskade,
som om dom vore negrer och zigenare

visst kan livet vara fasansfullt; många
kan vittna om detta, som judarna i Hitlers
koncentrationsläger, när de hellre dog
genom självmord än åt upp sina vänner

grannen next door bekanta o släktingar
som redan självdött i kramper orsakade
av undernäring och total vätskebrist
ja, livet blir inte alltid som man tänkt sig

men krokodilerna i badkaret, när dom gnäller
bara för att den lilla ankan är försvunnen

då blir det helt enkelt bara för mycket




Fri vers av Annie b'larsson VIP
Läst 558 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-12-14 16:17



Bookmark and Share


  Annie b'larsson VIP
Tack Gunwale, jag älskar dina kommentarer. Visst ska de hållas kort. Kort och smått. De ser stora ut, men det var likadant med dinosaurierna strax innan de dog ut.
2018-12-15

  Gunwale VIP
Vad lustigt! Jag läste just (i en korsordstidning!)att krokodiler aldrig blir större än det rum (akvarium?badkar?) man ger dem!
2018-12-14
  > Nästa text
< Föregående

Annie b'larsson
Annie b'larsson VIP