Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Möte med en tvååring

Vi satt i barnkammaren på golvet och lekte
bara hon och jag, två år och underbart söt,
morfar vad är det här?
ett halsband , det räckte ända till midjan
vi provade hårspännen, örhängen
armband, roligast var när jag provade dom,
den här säger hon och försöker sätta fast
en hårklämma i mitt hår.
Vi räknade alla prylar, hon kom ända till elva,
jag försökte med tolv, men elva räckte.
Pappa kom.
Nu skall vi åka hem,
jag vill inte åka hem,
då får du väl stanna hos morfar då.
Hon funderade en lång stund
men följde till slut med pappa
nedför trappan




Prosa (Kortnovell) av Kungskobran VIP
Läst 160 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-12-17 11:35



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Så söt berättelse. :)
2018-12-18

  Fulbergarn
Elva, en klok tös räknar primtal :)
2018-12-17

  Öknens Ros VIP
Så ömt och kärleksfullt möte med barnbarnet!
2018-12-17

    Sefarge VIP
Utan lek slocknar
Livet!
Glädjeberikande
skrivet!
;)

2018-12-17

  Marita Ohlquist VIP
Underbar text från minnets arkiv!
Heja morfar.
2018-12-17
  > Nästa text
< Föregående

Kungskobran
Kungskobran VIP