Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


DOMENS FÅGLAR

domens fåglar häckar här

här och ingen annanstans

tung är lasten som de bär

kallt stål ställs mot varm romans

 

allt det livsbejakande

utplånas i deras spår

domens fåglar sprider skräck

de gör höst av vacker vår

 

domens fåglar i vietnam

jugoslavien och irak

ingen heder, ingen skam

människan: en pjäs, en sak

 

vem får stå till svars i haag?

vem ska fällas? vem går fri?

vem står över krigets lag?

jag kan höra: "DET GÖR VI!"

 

 

LARZ GUSTAFSSON  22/12 2018




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 210 gånger
Publicerad 2018-12-22 19:55



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Min bror var domare i Hagtribunalen,
han hade beväpnad livvakt.
2018-12-23
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP