Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I det silvergrå

I gränsen vid det silvergrå där är det en kymig natt

Mörkret vilar där ocb det är för alltid svart 

men vad ingen vet är en hemlighet

Att under en sten på bergets topp

finns ett ljus om du håller den i handen och står åpp

Att  ta sig dit är inte lätt,

kartan är stor och det finns många sätt 

på vägen kan du falla mången gång ner

då är det sjustusen väsen som i underjorden ser

det finns en man

med trådlika grenar till armar och han låtsas vara underskön

Han smular människor till frön som sedan blir till den mörka skog

men det fanns ett litet väsen hon kände att nu fick det vara nog

Hon lurade länge på hur vägen skulle vara  fri till den ljusa punkt på bergets topp

Hur skulle människor komma dit utan att få kämpa opp

ett ord för varje steg skulle låta dagen gry

ge sken till varje pöl av dy

lägga skimmer i varje kärr

läka små steg ända in i rotens märg 

solen skulle en dag få skina över hela byn 

det skulle för alla vara en lättnads syn




Fri vers (Fri form) av Songbird VIP
Läst 151 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-01-18 10:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Songbird
Songbird VIP