Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Alfrida


Vår ståtliga hägg
som blommat
och spridit sin väldoft till oss
i maj och juni
blev oväntat knäckt i natt
och uppdragen med rötterna

Det är Alfrida
som är den skyldiga
hon som nu far fram
som ett jehu
över land och hav
skoningslös

Till och med fåglarna
glor lite förvånade
över den förändrade bilden
i sin omgivning
och en stackars häggs
snöpliga frånfälle




Fri vers av Eva Helene VIP
Läst 335 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2019-01-02 15:05



Bookmark and Share


    Birgersdotter VIP
Oj oj_starka krafter!
2019-01-16

  Lars Hedlin
Naturens krafter och lagar rår man ej på ..Tråkigt när något fint raseras..kram
2019-01-07

  Anya VIP
Nej vad tråkigt. Jag blir alltid så ledsen när ett träd i trädgården dör. Texten och bilden ger en så tydlig bild.
2019-01-06

  ResenärGenomLivet VIP
Tråkigt när något sådant händer som man inte själv rår för..."Sven" tog ju vårt växthus för några år sedan...
2019-01-05

  Monika A Mirsch VIP
När ett träd faller, stupar med rot och stam blir man beklämd - som om människan hade några gemensamma gener med våra furor - man liksom växer samman under åren.
2019-01-03

  Ewa-Britt Nilson VIP
Stormen ryter
bryter bär sig åt
får till en gråt
hos oss går klagolåt:
Vilken uppsåt...



2019-01-03

  Chawa VIP
Naturens krafter ger och tar - föränderligt, förunderligt på gott och ont… Bra fångad ögonblicksbild av ett älskat träds sorgliga och dramatiska frånfälle!
2019-01-03

  Respons VIP
Alfrida låter naturen lida.
2019-01-03

  Bibbi VIP
Ett överumplingsanfall:-)
2019-01-02

  Marita Ohlquist VIP
Tråkig start på det nya året, en stor förlust i trädgården.
2019-01-02

  ULJO
Minner om Gudruns verk, tror det var 2005. Inget roligt alls när träd faller.
2019-01-02
  > Nästa text
< Föregående

Eva Helene
Eva Helene VIP