Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ingen dikt men väl så viktigt.


Att mobilisera kraft och Insikt

morfinerat tillstånd i flera veckor 

jag är svagare än svagast

när jag måste vara som starkast

när det krävs total fokus 

ingen annan än mig själv

min smärta har slagit ut precis allt jag är

för en märklig klar och tydlig ombörjan

det är bara lustigheters lustigheter att det just varit nyår 

 

Sorgliga insikter att ta men möjlighet

till själslig rensning av de oförätter

jag tvingats och nödgats gå igenom

men som hon den raraste fina själen till vän sade

det enda som möjligtvis kunde stoppa mig

är om jag varit halvdålig, för är jag på fötter

så hade jag inte tvingats till att ligga still och fundera

möjligtvis då inte heller kommit fram till insikter på samma sätt

 

Jag  skulle skriva ner det som skall läggas bakom mig 

dem som jag vill finna ro med och låta vara, för att lämna

jag gjorde det, på mitt sätt.

Det känns lättare att uttala det och få det på pränt

föt att sedan släppa, det sista jag vill är att bli bitter...

och jag var på god väg pågrund av den enorma ilskan i mig

 

Utnyttjande av min goda vilja med energi

Ilskan av att vara för snäll och för naiv

att ta emot mörker från narcissister 

egoister eller lögnare, samma skrot

Förljugenhet av icke ärliga människor.

 De tycks dras till mig eller om det är jag till dem

 En tråkig men ärlig sanning. Min tidigare naivitet. 

Att känna sorg för de man beskyddat för absolut ingen mening

de känner ingen tacksamhet, snarare tvärtom har min lärdom blivit

 

Att växa genom egen insikt är stort. Det gör ont men är ett eget måste för utveckling

Somliga människor stannar upp i sina liv, de blir inte mer än sitt yttre skal, 

sina behov av att få glänsa med en glasad fasad.

Det perfekta livet som egentligen raserar. 

Deras inre stagnerar De blir själlösa.Tomma

Viktigt är att även se till sina egna brister ( alla har dem)

stå för dem och försöka förändra dem till något bättre 

Kunde jag gjort saker annorlunda, på ett bättre sätt,

sagt ifrån tidigare, högre och uttalat så fler förstod i sammanhangen

Personligen gick jag in i ett skal för att skydda dem jag brydde mig om

Som stark har man en uppgift att resa de som är svaga i samhället

 Numer går allt ut på jaget i den totala egoismen som härskar

 

Glad att insikten kommit nu och tid till förändring finns. 

Tid att använda lärdomarna med medvetenhet 

Ja, jag är redo att acceptera konsekvenserna av mina beslut

utan kompromisser denna gång.

Jag skall stå upp för min rätt

och fortsätta vara sann mot mig själv. 

Lita på min intuition. 

Vara ärlig när inte andra har mod, styrka, stamima eller förnuft 

att vara det. 

 

 Miss Planet

 




Fri vers (Fri form) av Songbird VIP
Läst 164 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-01-03 10:37



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Att komma dit är halvvägs mot målet :)
2019-01-04
  > Nästa text
< Föregående

Songbird
Songbird VIP