Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Inför en punkt

Någonstans
en gång

flöt min själ ut i oändligheten
upplöstes i ett moln av vattenpärlor
dansade runt i en virvel av vind
spottades ut ur månens mun
maldes sakta till stoft

togs av en stjärna i handen
löddes samman än en gång
fann litet ljus i fjärran sång
lysste till en annan röst
med stilla ord av sällsam tröst

landade åter i verklighetens kantiga värld
på väg i slutgiltighetens färd
mot det land som ingen känner
bland alla bortgångna vänner

fann att ett liv måste levas
tills natten och mörkret sätter sin
svarta punkt.




Fri vers (Fri form) av Maj 1938
Läst 94 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-01-09 16:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Maj 1938