Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SANNINGEN.

Du läser mig till sömns
med underbara ord
om sanningen som finns
även på våran jord.

När sanningen nått ut
till människorna alla
så måste väl människorna
för sanningen falla.

För sanningen får väl
all is att smälta
och människornas inre
att töa fram ur sin sälta.

Men sanningen av igår
är inte sanningen av idag
så varje ny del av sanningen
måste väl vinnas dag för dag.

Och då blir min fråga
hur länge det tar,
tusen år eller ett par tre dar,
innan vi hela sanningen har?




Övriga genrer av Leko
Läst 236 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-01-13 23:56



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Det behöver bara ta en sekund. Kanske mindre. Den tid det tar att ta emot Jesus i sitt hjärta.
2019-01-14
  > Nästa text
< Föregående

Leko
Leko