Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nu ökar ljuset igen


Vägledd


Julen sjunges ut
ljusen släcks ett efter ett
men nymånen tänds
tränger fram bland snömolnen
och lyser mig ända hem

 

På hemväg från musikgudstjänsten
i Hultsfreds kyrka
söndagskvällen tjugondag Knut

 

 




Bunden vers (Tanka) av Eva Helene VIP
Läst 256 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2019-01-18 14:48



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Applåd!






2019-02-04

  Lars Hedlin
Fint skrivit! :)
2019-01-25

  Anya VIP
Jaa visst märker man att det ljusnar. hörde fåglar när jag gick på promenad här om dagen. Det gillar jag verkligen med januari. Fin tulpanbild till texten.
2019-01-21

  Respons VIP
Fin betraktelse över den brytningstid som vi lever i just nu.
2019-01-19

  Maj-Lis VIP
Bra .FInns alltid ljus någonstans
2019-01-19

  Monika A Mirsch VIP
"nymåne bland snömolnen..." - doften av vinter har du skapat och där känner jag igen mig.
2019-01-19

  Chawa VIP
Fint om ljusets återkomst - om än så litet - för vägledning. Trygghet och tröst bor i dina varma ord. Fotot sjunger glädje och hopp. Tack för din ljusbringande tanka!
2019-01-18

    Birgersdotter VIP
Varm och ljus
2019-01-18

  Marita Ohlquist VIP
Vinterns mörker skingras så sakteliga av vårens ljus!
Tulpaner är ögonfröjd.
2019-01-18

  ULJO
Tulpaner vittnar om vårens ljus och inträde.
2019-01-18

  Kim VIP
Hm, fina bilder du beskriver...
2019-01-18
  > Nästa text
< Föregående

Eva Helene
Eva Helene VIP