Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


© Ingår i "Litterära brottstycken"av Sten Wiking


HAN SOM ÄLSKADE BÖCKER MER ÄN MÄNNISKOR

Amerikanen John Edward Williams
1922-1994 var den okände författaren
och poeten som under sitt verksamma
liv inte rönte någon uppskattning och
föga uppmärksammad.
(en bland många bör tilläggas)

Detta förmodligen pga av hans ofta
motvalls intentioner gå emot strömmen
i den då rådande litteratur som var
på modet.

Recensenternas ignorans bemötte han
som en man med samma ignorans där
han satte ett personligt egenvärde på
sina verk.

I de självbespeglande romaner där
han i vissa partier själv har huvudroll,
avslöjar han sig inte som någon
kvinnornas man direkt,
där fyra giftermål med fel kvinnor
och enda barnet( en dotter )som vänts
emot honom,kan vara en av orsakerna
till varför han föredrog litteraturen
framför människor.

Efter hans död återuppstod han till
ett liv efter döden,
som en litterär reinkarnation
där hans verk återupprättades med
recensenternas hyllningar.


*




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 390 gånger
Publicerad 2019-01-19 06:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP