Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sanning

 

Du flyr undan ditt dåliga samvete

din skuld med en cyanid bumerang

Du nästlar in det korta

i berlinmurs konstruktion

med tillhörande taggtråd.

 

Jag bad bara om sanning & ärlighet

Det enda du kan säga är

att Einstien hade fel, barbie är ett geni, 

Ansvaret då? Nobelheten?

Att vårda, vara rädd om,

Inte minst respektera.

 

Prata du tyska el norska

Så pratar jag franska

eller kanske Indiska, Gujrati.

Eller varför inte, framförallt

prata tysthet, det är ni så bra på. 

Förutom skeva ord då.

 

Jag säger rött är inte rött

 det är hemoglobin

du förstår absolut inget om ljuset,

om ljudet, ljuset & dess färg blandning

din kunskap är noll.

 

Bara du får ditt.

Egoismens fatala högborg. Skäms! 

Den exsklusiva kolven nyttjades igår

Meningslösa saker du ville ordna

För all del, tacksam för mitt skarpa skott

Smack pang BOM utanför värme

Så mycket vit snö i det röda 

nej, vitt i det röda/rosa epigram/swisch trumvirvel fucker

 

Så om du nu förstår färgers logik

Livets färg av varats vara

jag är därför finns jag

därför förstår jag

Säg aldrig aldrig ett ord till.

Som är söt salt sotad tropik på en pinne

 

Du kan inget om färger. 

Ni kan bara lögner och svek

En dubbelmacka med en smackad anka. 

Stackars lilla dig, så sårad i en sårlega. 

 

Jag mäter inte omöjliga förståelser

Självupptagenhet, oförnuftighet, egoism

Världen är tokig, och...?

Älska den iallafall

Om inte tyck om

Jag är ämnad att älska. 

Punkt. 

 




Fri vers (Fri form) av Songbird VIP
Läst 215 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-01-23 10:22



Bookmark and Share


  Ulf D VIP
Fastnar för "Du kan inget om färger.", ett påstående som får mig att stanna upp. Bra flöde!
2019-01-24
  > Nästa text
< Föregående

Songbird
Songbird VIP