Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Renewed står visst för 'pånyttfödd', 'åter i tjänst' eller 'förnyad'. Det har fallit på min lott att helt i som onödan förklara ord som egentligen syns som självklara, 'i en värld nära dig'. WED sägs vara en sjukdom men är väl ett symptom?


Dagens förklarade ord 2019 01 29





Renewed
-
Rene är ett franskt förnamn och 'wed' betyder väl (egentligen en förkortning och därför slang för) bröllop på engelska?
Utöver att vara en förkortning av en engelsk onsdag.
Den rene mannen, på ren svenska.

(Huvudsakligen exempel på att en del stavningsregler och böjningsform gäller beroende av om texten handlar om kvinna eller man. Böjningsform för kvinna skulle heta 'rena', medan böjningsform för man då heter 'rene'. Avdelningen onödiga förklaringar. )




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 347 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-01-29 12:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP