Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dubbelgångaren

Går min promenad på Södermälarstrand
sätter mig på en bänk och skådar över vattnet
sluter mina ögen en stund.
När jag öppnar ögonen ser jag bara mig själv
gnuggar mina ögon men ser bara mig själv
reser mig på skakiga ben och trevar mig hem
ser trottoarkanten som en springa

Söker mig upp för trappan och
låser skakande upp dörren
tar mig fram till spegeln i tamburen
när jag tittar i den så ser jag en gångstig
längst bort vid vattnet ser jag en figur på en bänk
det måste vara jag.

Sjunker ner i soffan ,
måste somnat helt utmattad
vaknar med ett ryck
När jag öppnar ögonen
ser jag rummet som vanligt.
Går fram till spegeln
där ser jag bara mig själv.






Fri vers (Prosapoesi) av Kungskobran VIP
Läst 112 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-02-23 17:49



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Spännande text. Tycker om den, lite Kafka och lite Viksten, när du nu tidigare nämnt honom, det här med att söka sig själv.
2019-02-28
  > Nästa text
< Föregående

Kungskobran
Kungskobran VIP