Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bön 14


Ensamheten har blivit ett samhällsproblem Gud. Helt emot Din vilja. Men ingen är helt ensam om den släpper in dig i sitt liv. Vi lämnar våra gamla ensamma, dom är hänvisade till rapport och god kväll och en risifrutti, plus någonting lugnande, och sen är det läggdags. Att känna sig ensam, icke-behövd och oälskad kan vara som en kniv genom själ och hjärta. Gud kom med Din fullkomliga kärlek och lys för och värm alla övergivna människor. Tänd ett ljus och en drivkraft i alla presumtiva medmänniskor.
Det måste vara något väldigt allvarligt fel på vår kultur när så många människor är så pass ensamma. Hjälp oss att öppna upp för varandra, hjälp oss förlåta varandra. 
Ge oss Din Helige Andes heliga vilja att älska varandra. Hjälp hemtjänst och socialpsykiatri och all vårdpersonal. Gud, tänd Din ömhets eld inom oss. Amen
 




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Johan Bergstjärna VIP
Läst 153 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-02-24 19:43



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Fin bön som jag instämmer i
2019-02-24

    ej medlem längre
En fin bön tycker jag!

Jag tänker och ser att "den kärleksfulla familjen" som sörjer för varandra, och även mindre lyckligt lottade på armlängds avstånd, livet igenom inte ses som något att sträva efter.

Det kallas av någon outgrundlig anledning välfärdsreformer.

2019-02-24
  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP