Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
© Ingår i "Litterära brottstycken"av Sten Wiking


DRAMATIKERN SOM DOG PÅ SCEN

Dramatik var inte precis den
franske komedikungen Jean Baptiste
Poquelin`s 1622-1673 ( Moliere) bord,
som hellre ville roa och glädja
sin publik,
med sina satiriska och ironiska
gyckelspel,
om än med realistiskt adekvat ton,
däri mänskliga
begränsningars tillkortakommanden
återgavs i narraktiga akter,
utan hyperbola överdrifter.

Hans preciositet i den franska
klassicismens guldålder
gjorde honom till dess främste
förgrundsgestalt.

Hans mest personliga drama,
var att han ironiskt nog,
själv dog på scen i
en ålder av femtioett år.

*




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 201 gånger
Publicerad 2019-02-25 11:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP