Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
© Ingår i "Litterära brottstycken"Av Sten Wiking


DRAMATIKERN SOM LEVDE SITT LIV GENOM SINA DRAMER

Den franske skalden och det
franska dramats portalfigur
under klassicismen
Pierre Corneille 1606-1684,
var en lågmäld profil privat,
som inte gjorde något väsen av sig.

Annat ljud i skällan var det när han
lät utmärka sin begåvning i skrift,
där han visade sin glöd,
sin eld och det brinnande intellekt
han besatt.

I denne skalds liv fanns ingenting
som stack ut,
och förefaller helt enkelt vara en
ointressant persona,
om det nu inte förhålla sig sålunda
att hans liv utspelades just i hans
dramatik och skaldestycken,
vilket var ett helt annat liv.

Med fog kan han tillerkännas skapat
både Moliere och Racine,
dramatikens salt och socker.

*




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 181 gånger
Publicerad 2019-02-25 19:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP