Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lilla vän, vill du höra om en hemlighet?

Lilla vän,
Vill du höra om en hemlighet
Jag har inte berättat den för nån
Så ingen annan vet

Jag skulle ge dig hela världen
Om jag visste hur man gör
Men istället ska jag måla stjärnorna
På himlen ovanför

De får nya färger med min pensel
Och nya bättre namn
Månen, den får skina ner på dig
Ifrån sin trygga hamn

Och du kan låtsas att stjärnorna
Jag målar glimmar
Som tusen diamanter
I nattens sena timmar

Där finns inga monster
Som vill dig illa
Natten hyser bara tystnad
Så du kan somna stilla

Himmelen du får är
I själva verket bara färg och fantasi
Men jag tror på att vi alla
Väljer vilken värld vi lever i

Himmelen jag målat
Blir så verklig som du gör den
Men den är alltid full av glädje
Där livet är din bästa vän

Det kanske är en aning fånigt
Att ge bort en utopi
Men jag lovar dig att
Ingen dröm är bara fantasi

Därför ger jag dig en dröm
Den är din om du vill ha
Som ett första steg
Att bli den du vill va




Fri vers av Wicked_wicked_witch
Läst 237 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-03-03 19:45



Bookmark and Share


  Syrran77
Denna text ser jag framför mig i en färggrann bilderbok för barn. Så värmande och stärkande rader med skön rytm och fina rim.
2019-03-09

  Stay Golden
Lovely! Great job!
2019-03-03
  > Nästa text
< Föregående

Wicked_wicked_witch