Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det finns endast en relevant fråga till er som begick suicid

 

Vad gick du igenom?

Vad var det som sänkte dej så pass att du valde att hoppa av livet?

Vad är det för samhällsklimat och kultur vi har skapat som gör att så många begår suicid?

Varför vinner mörkret, förtvivlan, och den inre nöden och ensamheten i tusentals människors liv?

Varför råder det inte kärlek, empati och medmänsklighet i vår tidsanda?

Varför breder de psykiska sjukdomarna ut sej som en löpeld?

Varför så mycket egoism, rädsla för det svaga, likgiltighet och grymhet?

Jag förstår varför du valde att hoppa av världen, jag förstår det, för jag har varit på gränsen själv.

Det fattas kärlek helt enkelt, i alla dimensioner, på alla plan, i alla stadier.

Men varför?

(Omkring 1300 människor tar sitt liv i Sverige varje år.)




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Johan Bergstjärna VIP
Läst 296 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-03-04 20:20



Bookmark and Share


  alvan
Så sant... och visst förstår man. Mer än väl när inget finns att hålla. Hur kan vi få andra att välja ljuset och våga stanna kvar.

Det vänder... jag inbillar mig det. Nåt gott ska komma ur det onda. Med den ökade psykiska ohälsan kommer sakta en förändring intvinga sig. Men som alltid tar förändring tid...
2019-03-05

  EssoBesso
Snart går jag bort så lille Pär, i lite lä för livet. Jag läste den dikten av NF på min brors begravning. Han sköt sig i munnen med sitt jaktgevär. Obegripligt för alla.
2019-03-04

    Roger Runkar Ragnar
Förmodligen är vissa av oss "programerade" att Taga Sitt Liv Till Daga.
Vi har tagit "livet" oss sen begynnelsen, och kommer att göra så tills mänskligheten upphör att existera.

Det kanske ligger i människans natur att avsluta sitt eller andras liv i förtid.

2019-03-04

  Stay Golden
The mind will run to many ends.
2019-03-04

  AiA Maria den fria
Tack för ljus på ord som väger tungt !
2019-03-04
  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP