Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
nattlig dröm


Utsiktslöst


Det började med en flytt,
jag kom in i lägenheten
och gick direkt in i köket.

Där fanns inga väggfasta skåp
bara två väldigt stora
breda och höga skåp 
som stod på rad
mitt på golvet
i det långsmala köket.

Fönstret doldes av skåpen
och bara en smal gång fanns
till höger om skåpen
men det var nästan omöjligt
att ta mig förbi dem.

Paniken var nära
medan jag letade i mitt sinne
efter någon slags lösning.

Jag var helt ensam,
orkade inte flytta skåpen
men beslöt att på eget bevåg
försöka slå sönder ett av dem
för att få lite rymd och ljus.

Om jag lyckades hitta något tillhygge
och hur det gick för mig sen
det fick jag inte veta
för då vaknade jag
och kunde ta ett djupt
befriande andetag.




Fri vers av Eva Helene VIP
Läst 340 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2019-03-09 11:58



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
JA ibland så undrar man vad det undermedvetna vill!
2019-03-17

  Chawa VIP
Det undermedvetna försöker vägleda i bilder och känslor. Viljan och påhittigheten finns där som ett slags vägran att ge upp i första taget. Det bådar gott!
2019-03-11

  Bo Himmelsbåge
En kodad drömsignal från Jagets undermedvetna, kanske...
om att lösa ett problem som hindrar
dess vidare utveckling...

All lycka till i detta...
2019-03-11

  ResenärGenomLivet VIP
Ibland kan man undra om drömmarna har någon betydelse...skönt att detta bara var en dröm i alla fall...
2019-03-11

  Marita Ohlquist VIP
Skönt att få vakna efter en sådan mardröm!

2019-03-11

  Respons VIP
En dröm som jag hoppas kan hjälpa dig att flytta på det som står i vägen för ett gott liv för dig.
2019-03-10

  Monika A Mirsch VIP
En flytt - en ensam flytt - och åren går - hur blir det sen ... Skönt är det att vakna! Välfångade ord till tidens gång!
2019-03-10

  Bibbi VIP
Ja då får man släppa fantasin lös och klura ut vad som hände?
2019-03-09

  ULJO
Mardröm?
2019-03-09

  Feliaxel VIP
Vilken tur att det var en dröm
2019-03-09
  > Nästa text
< Föregående

Eva Helene
Eva Helene VIP