Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vid floden Styx


I detta livet och i nästa
är jag alltid vid din sida
poträtterade som älskare
i en grekisk underhållningskonst
där du och jag får måla
vackert välja änglars sång


Åh, min sol
din öppna hand i min
så vackert unga
i örat på universum
kan vi vila till hennes sång


Eld och vatten
jag kan släcka ut dig
varje gång du spottar din eld
eller låta mig brännas till aska
i ett offer för någon annan
valet är ditt, hur många gånger ska jag dö


Källan är ren
vi dricker den ur den lila natthimlen
och varje stjärna där är räknad
i natt är du och jag ett
ridandes på Zeus svarta moln


Vid floden Styx
när vi inte längre har
någonstans att gå
när signalen dör ut


Eldklot slungas fram
under miljarders år
det vi trodde oss veta
visade sig kanske
vara fel


Så kan vi endast födas på nytt
finna en ny väg in till universum
där vi kan återställas till
vad vi en gång var,
den rena källan.





Fri vers (Fri form) av Hyonu
Läst 208 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2019-03-10 13:14



Bookmark and Share


  Ninananonia VIP
Rent och vackert ... vid floden Styx
2022-04-05

  Nanna X
En känsla av tidlöshet. Styx forever liksom. Jättefint.
2022-04-05
  > Nästa text
< Föregående

Hyonu
Hyonu