Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


NÄR DET ONDA BLIR GOTT

Grundaren och totemfiguren för
"The church of satan 1966"
Anton LaVey 1930-1997 Usa,
vars bok "Thé satanic bible"
förkunnande i vad som var det
egentliga onda,
är en motsatsteoretikers
ombildning av sakernas tillstånd.

Heterogena influenser fr Crowley,
De Sade,Nietzche,Machiavelli,
och inte minst Schopenhauer,
(vilken såg denna tillvaro som
den sämsta tänkbara för ett
harmoniskt och gott liv,)
därur han plockat de onda
kärnornas essens,
som det onda i betraktelse
den mest primära känslan
naturen har att erbjuda,
medan det goda är en
önskedröm
av verklighetsfrämmande
människor.

Omvänt kan sägas att den
som hävda att den är god,
är i praktiken ond,
för en krokodil behöver inte
påpeka att den är en krokodil,
och kärlek är endast till
för de som förtjänat denna,
vilket i denna värld oftast är
tvärtom.

*




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 286 gånger
Publicerad 2019-03-15 11:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP