Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vi befinner oss nu i en brytningstid mellan vinter och vår .


Ljusets glimtar

Dimmorna skingras över flodens vatten,
solen vaknar till liv långt i fjärran, mörkret flyr.
Skuggorna ruvar bakom husens tunga vrår,
men snart kommer ljuset svepa över land och sjö.
Klara vågor glittrar som stjärnor på kalla vinternätter,
en aura av ljus och förhoppningar strålar från himlens ljusa sky.
Blommorna smyger upp ur fuktig jord, buskarna knoppas , kylan viker.
Vintern drar sig undan och flyr från nordens land, våren kommer åter,
med ljus och värmens hopp.




Fri vers (Fri form) av SolenSofia
Läst 153 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-03-20 16:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

SolenSofia