Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


© Poeter.se logo


POESINS NATUR

Poesi ska om den är värd sitt namn,
kännas som när en näve knyter sig
i läsarens anus,
dock icke lämpad för ett barnaarsel.

Poesi ska kännas som en tandutdrag-
ning eller rotfyllning.

Poesi ska kännas som ett operativt
ingrepp utan bedövning.

Poesi skall för att vara sann,
vara osminkad.

Ju hårdare en dikt blir,desto mer
flämtar och stönar läsaren.

Poesi skall avläsas med is i magen,
kallt hjärta och obegränsat intellekt.

Det är inte läsaren som läser poesin,
utan poesin som läser läsaren.

Poesin är en ros med törnen.

Poesi är att blöda,döda och föda.

Poesi skall vara som en orgasm,
ett födsloskrik,ett stridsvrål,
och en dödssuck.

Poesi som är värd sin genre,
skrivs av hederliga intellekt.

En dikt skall vara en bomb som,
exploderar när någon läser den.

Poesi skall kunna störta en
inkompetent regering.

En dikt skall vara en tatuering i
läsarens medvetande.

En fullkomnad dikt,
skall vara som en blankpolerad
dödskalle,
och en dragkrok i själen.

Poesi är som kärlek,
analyseras den,
dör den.

*Notarius publicus/Sten Wiking

Edit : Stödmedlem"Viksten" mfl har låtit meddela privat att de komma att ta dessa ord till sina "ledord" hädanefter i sin diktning.





Övriga genrer av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 460 gånger
Publicerad 2019-03-21 06:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP