Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


© Ingår i "Strindbergiana"av Sten Wiking


ÅGUST NALKAS PÅSK

Ågust : Ah ! äntligen påsk !
då man få hänga utaf sig vinterrocken
som tyngt som en krigsrock
från finska vinterkriget mot Siri...
ja ! nu gå det mot ljusare tider minsann.....
och det gamla onda glömt.

-Det gläder höra herr Strindberg på
ljusare humör.

Ågust : Nå ! Men säg du det ljus
som varar länge nog....
för snart nog är nog fan lös igen,
och man får inta skyddsvärn
mot herrelösa fruntimmer,
orättfärdige recensioner,
krafbref från fordringsegarne
och skambud
från slafdrifvaren Bonnier....
och jag snart fått nog !

-Ja,men nu ! nu är det ju påsk
herr Strindberg,
så låtom oss ta ett par punch
och lätta på lasten.

Ågust : Påsk ja !
önskar bara att Siri kunde
lätta på min last och
åka på sin sopkvast till Blåkulla,
så det blef lugnt i huset,
hon är ju som en osalig ande
som gå mig på nerferne.

*




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 355 gånger
Publicerad 2019-03-27 02:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP