Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Jag ringer på!

 

Jag ringde på alla livets dörrar
Synagogor, kyrkor och moskéer
Och alla andra religioner

Heterosexuella, bisexuella och homosexuella
Terrorister, fascister, nazister och islamister
Demokrater och icke demokrater

Och väntade och hoppade på
Att någon skall se mig
Och släpper in mig

Väntan blev så långt till himmels djupa djupet
Djupt i djupet står jag ensam och väntar
Men ingen öppnade och släppte in mig

Utom en dörr,
Ödets, dödens dörr
Och varmt välkomnade mig in

Öga mot öga står jag nu
Och möter mina synder
Och de oförlåtiga dumheter jag gjort i mitt liv

De talar till mig,
Att jag var för medmänsklig och human i mitt liv
Därför blev jag förnedrat och tappade min värdiga liv

De säger till mig,
Jag borde ha lärt mig av mina misstag
Och inte blivit jämt utnyttjat av andra

Jag borde sagt och tackat nej till massa sakar!
Jag borde gick till attack mot de som hånade mig!
Jag borde och måste varit en varg aldrig en Får!

Jag borde varit inte så dum livet ut!
Mina dumheter borde lyst mig
Inifrån och utifrån

Jag borde vaknat till sanningens värld
Människan och hans religion som bestämmer över
Demokrati och sina onda lögner och hjärntvätten

Vi ser att du djupt ångrar sig… Tyvärr!
Det blev försent för dig!
Dina dumheter ledde till att du dör hånat ensam!

 

 

 

 

 




Fri vers av Naji Yaaqoub VIP
Läst 125 gånger
Publicerad 2019-03-27 11:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Naji Yaaqoub VIP