Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


© Ingår i "Litterära brottstycken" Omslagsdesign av ©Sten Wiking


COMEDIA DE`LL ARTE

Ur den medeltida "Comedia de`ll arte"
( 1500-tal) av resande teatersällskap
bland gycklare,narrar,jokrar,pajaser....
( roande barn har många namn )
där underhållning var flams och trams,
och inget på riktigt,
var det utmärkande för aktörerna
med någon form av genetisk deformitet,
som gjorde dem groteskt avvikande,
ofta med feminina karaktärsdrag.

I modern tid benämns dessa som pellejönsar,tricksters,bondkomikers
och stand-up komiker,
men även vissa pseudopoeter och
politiker som gjort sig till åtlöje
inför en road publik,
har gjort sig förtjänta av att införlivas
i dess genre.

*






Övriga genrer (Drama/Dialog) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 218 gånger
Publicerad 2019-04-02 14:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP