Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

«<«VILJA ! PLIKT OCH NYTTA ELLER TRO ! HOPP OCH KÄRLEK»>»

Alltsedan människan började tänka rationellt,
extrovert/introvert,har kampen om världs-
herraväldet kontinuerligt pågått inom politik,
religion och filosofi.

Där "viljan" sätts högt av filosofer som
Schopenhauer,Hobbes och Hume medan
D`Holbach var emot och Kant vurmade
för "Plikt"medan Mill röstade för "Nyttan"

Ännu i modern tid har de av mänskligt
tänkande sådda frön i politik,religion
och filosofi,inte kunnat förlikas om
vilket tänk som är det rätta.

Det är som Sisyfos ständiga rullande av
sin sten.

Antar att de som har mindre krav,och följer
naturens växlingar med respekt,finner sig
mer som ett med alltet,genom att inte vilja
ändra på allt och känner sig trygg i sin för-
visning om naturlagarnas kretslopp.

*




Övriga genrer av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 231 gånger
Publicerad 2019-04-05 16:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP