Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


© Ingår i "Litterära brottstycken" Omslagsdesign av Sten Wiking


EN COLOMBIANS MAGISKA TIDSRESA

Till en början utgjorde litteraturen
den ensamme Gabriel Garcia Marques
1927-2014 umgänge,tills ensamheten
började skapa vänner i fantasin och
förverkligade dem i sina egna böcker,
där debuten på egna förlaget 1955
floppade,liksom de påföljande,
tills han utvecklade en helt egen stil-
genre av magisk realism med influ-
enser i allting,som slutligen ledde till
att han blev litterär stjärna över en
natt med sin "Hundra år av ensamhet"
1967
där handlingen om en by i förvandling
till civiliserat samhälle sker i ett enda
sekels tidsepok som i en slags magisk
cirkel oregelbunden.

Marquez var en ordens trollkonstnär,
när det gäller sammanvävda historier
med fantasins realistiska anknytning.

Nobelpriset 1982 var en självklarhet.

*




Övriga genrer av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 304 gånger
Publicerad 2019-04-11 18:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP