Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Poetens träd

När jag var ute och gick
hörde jag ett ljud från ett träd

Hej på dej
kom upp till mej
kom det från en man
som satt i trädet minsann

Jag klättrade upp
satte mig på grenen bredvid
här är prima liv sade han
och tog fram två glas vin

Skål på dig gamle vän
här i trädet är nästan
som i himmelen
Vi skålade bägge
han var poet
och det var också jag

På grenen vi satt
skålade och drack
proklamerade
vår poesi
Upp till kamp
mot poeternas förtryck
nu gör vi ett ryck
till vårt försvar
och proklamerar
det bästa vi har.

Det blev natt
Somnade på var sin gren
ända till morgonen
då ramlade jag ner
sen minns jag inger mer




Fri vers av Kungskobran VIP
Läst 161 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2019-04-24 21:04



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
En poet som behöver sova
ska klättra ner från sin gren
annars ligger han på marken
i morgonrodnadens sken!
2019-04-27

  gunnnar nylund VIP
Det finns en bok som heter klätter-
baronen av Italo Calvini tänkte på
den då jag läste det här.

2019-04-25

  Birk Andersson
Kul!
2019-04-25

  Öknens Ros VIP
Proklamera dikter kanske säkrare från en scen. Humoristiskt berättat.
2019-04-25

  Fulbergarn
ha ha

det är sånt poeter gör
de faller liksom utanför
det slog sig poeten
i smeten i backen på
antagligen bägge två
2019-04-24
  > Nästa text
< Föregående

Kungskobran
Kungskobran VIP