Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Med eller utan gloria

Låt mig berätta en liten del av sagan om snubben som inte alls är den perfekta.
Han förlorade någon av vikt som ej går att ersätta,
säg mig du, vem är då äkta?
I hans tvekande, letande och förnekande finns det ett oändligt ekande.
Inventerar och ventilerar med dom få,
ingen kniv ryggen då.
En simpel man som vill prestera på topp i vått och torrt och som drömmer om att bli nått.
Värvning i militär gjorde gott,
Förutom kunskap i ak5 var det jävligt kul o skjuta glock,
Skott efter skott utan avbrott.
Med plutonen han red för att vakta kungen och hans slott.
Kungen skrek åt Prinsessan Madeleine att släcka sin cigg vid nattens inbrott,
att han skulle skylla på hälsan var underförstått.
Mensas testresultat var skrot,
istället lever han på en högre emotionell intelligenskvot.
Öga för öga tand för tand,
tog studenten från gatorna i 141 med en doktorand,
erfarenheten lärde han tyda människors sanna band,
det spelar ingen roll ifrån vilket land,
så länge fokus på sanningen står i första hand.
Ett axplock från denna mans historia,
nästa berättelse blir lite längre tror ja,
ska jag berätta den med eller utan gloria?




Bunden vers (Rim) av Oye
Läst 120 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-05-10 23:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Oye
Oye