Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

BANKRÅNAREN SOM ALDRIG RÅNAT NÅGON BANK

Han var känd som landets bankrånare no 1,
som aldrig någonsin rånat en bank,och var
ej ens kriminell i något hänseende.

Den som spridit ryktet var en pensionerad polis vilken närde uppfattningen av att han kan komma att råna någon bank senare.

Det visade sig att den påstådde bankrånaren helt enkelt legat med polisens fru,och att det låg till grund för polismannens ryktesspridning som en slags hämnd.

Polismannen dömdes senare för förtal och ett stort skadestånd utmätt efter hur stor spridningen av ryktet varit.

Den påstådde bankrånaren hade nu ganska gott ställt, så något bankrån lär aldrig komma på tal igen.

*
Edit : Äktenskapsbrott samt att hava begärelse till sin nästas hustru,är i svensk lagstiftning inte olagligt,däremot betraktas de inom kristendomen som brott inom de tio Guds bud,och varken polismannens hustru eller den påhittade bankrånaren var väl inte direkt bokstavstroende i religiös bemärkelse.




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 422 gånger
Publicerad 2019-05-28 17:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP