Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


© Bild/text ingår i "Litterära brottstycken"av Sten Wiking


LITTERÄRA KOCKAR

De litterära kockarna far och son
Charles Paul De Kock 1793-1871
och Paul Henri De Kock 1819-1892,
var två franska litterära gourmeter,
varav sonen försökte bemästra
faderns litterära kokkonst,
med föga framgång.

Fadern var en medioker underhåll-
ningsförfattare för den lägre medel-
klassen som ignorerades av aristo-
kratins litterära salonger.

Sonen ansträngde sig även söka
kraftmätning med självaste Dumas
för vad en kopia skulle tjäna till
mot originalet.

Det hände även att de kokade ihop
en del historier tillsammans,
och allt nog kokade de i varje fall
ingen soppa på nån spik,
och lär kunna mätta den mindre
kräsne litteratörens smak av mångfald.

Bon apetite ! med De Kock`s bibliotek.

*




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 396 gånger
Publicerad 2019-10-08 20:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP