Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Smultron


Dikten handlar om smultron som växer i diken
ur jorden varpå tanken är fri
den är fri, fri att irra runt i trafiken
som bland rovfåglar en kolibri

Dikten handlar om smultron som växer bland liken
bland stenar, älvor och bland honungs-bi

Dikten handlar om smultron och en nyfiken
liten tjej med stövlar och en korg med smultron i

Trots alla gränser lever vi i oändliga riken
som grevar, furstar, prinsessor i vår monarki
trots alla försöken till tystnad så hör vi musiken
i skrudar av tjära och fjädrar dansar vi

Vi lever med skiftande framgång men aldrig förgäves
vår sankmark dräneras av de diken som gräves

Låt mig bara vara, låt mig låtsas tills jag blir
låt mig bara låtsas, låt mig vara till dess jag blir






Fri vers av Kal
Läst 110 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-06-15 12:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Kal

Senast publicerade
Smultron
Trumpen
Veckovis
* Se alla