Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
i min trädgård


Persmäss - då och nu

Idag är det Petrusdagen, i det gamla bondesamhället firades idag den kyrkliga högtiden persmäss  med marknader. Om det regnade innebar det en välsignelse för skörden.


Idag är det persmäss
men inget regn faller här
som välsignar skörden

Min anfader och jag
ser helt olika på saken
dock skulle ett välsignat regn
göra min lilla trädgård gott

Privilegierad är jag
men det var inte du
som var helt hänvisad till
vädrets makter

men den våta jorden
och fruktsamheten
behöver vi båda

 

 




Fri vers av Eva Helene VIP
Läst 253 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2019-06-29 21:29



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Trevligt att jämföra då och nu...
2019-08-17

  Anya VIP
Tack för att du berättar. Hade inte en aning. Jaa det var tufft förr. I alla fall för bönderna. Mina släktingar i fjällen vet jag inte så mycket om, om de var beroende av regnet. De levde ju på jakt och fiske.
2019-08-04

  Chawa VIP
Fint skrivet om det livgivande regnet vi alla är beroende av! Anfaderns sken belyser och skapar perspektiv. Mycket bra skildrat!
2019-07-01

  anits VIP
Fint skaldat om då och nu.
2019-07-01

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om regnets betydelse.
Tycker om att du väver samman dåtid och nutid.
2019-07-01

  Ewa-Britt Nilson VIP
R egn gott
E tt stort mått
G uldstänkt
N og mången
* tänkt om det
* lagom marken
* hade dränkt!
**************
2019-06-30

  Bibbi VIP
Intressant att ta del.
2019-06-30

  Monika A Mirsch VIP
Det var jordnära - super skönt - väl formulerat - vår våta jord! Käraste hälsningar från jorden i öst.
2019-06-29
  > Nästa text
< Föregående

Eva Helene
Eva Helene VIP