Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bön 21


Käre Gud, Du skapar utifrån vad mörkret har förstört, för Din förmåga är oändlig.
Jag hade en fruktansvärt sjuk och ond dröm i natt, jag lägger den i Dina händer;
för själv så rår jag inte på att försvara mig. Ditt strålande ljus jagar det svarta på
på flykt. Djävulen använder sig av skrämsel- och förvirringstaktik, och vill skapa
ett obeskrivligt kaos inom mig. Men jag lägger hela framför Dina allseende ögon.
Hos Dig råder klarsyn, förtröstan och frid, så kom och fyll mig med det, för jag
kände mig härjad och sjuk när jag vaknade idag. Det finns inte något som helst
problem i någon som helst situation som inte tilliten kan lösa. Jag litar på dig
Gud. Utan tillit försöker vi frenetiskt att kontrollera det som det inte är meningen
att vi ska kontrollera, och klara det som inte ligger i vår makt att klara. I Dina
händer Gud så blir jag lugn, trots världens alla helveten och mörkrets makter
som söker efter att krossa min själ. Jag kommer aldrig att gå vilse för Du Gud
leder mig. Det Du ger mig som svar på min öppenhet inför Dig är ett utgjutande
av Din makt från djupt inom mig. Jag är given Din makt för att dela med mig
till världen, för att hela alla sår, för att väcka alla hjärtan. Mirakler inträffar på
ett naturligt sätt som uttryck för kärlek. Tack älskade Gud för alla Dina gåvor. Amen




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Johan Bergstjärna VIP
Läst 154 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-06-30 12:46



Bookmark and Share


  Maiah VIP
Utlämnande ärligt och stark tillit
2019-06-30
  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP