Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
2/7 2019


In my head

Det har gått ett tag
Rädd för att göra misstag
Tänker att jag fastnar i mitt huvud.
För självkritisk
Mot min kreativitet
Mot min framgång

Jag har blivit vuxen i Stockholm
Även om jag fortfarande är långt ifrån
att se mig själv som det.
Har det smugit sig på

Vågar göra misstag
Men vet inte vart jag ska börja
Hur skaffar man nya vänner
När man är fast i sitt huvud
Och varje ny konversation
Känns som en omöjlig prestation?

Klankar ner på mig själv
För att min inre monolg inte rimmar

Om två år
En annan plats?
Definitivt
Kan ta mig dit
Det går okej. Men jag vill mer. Mer än okej

Läste 300 sidor idag
Tränade, men åt Donken så det går jämnt ut

Ingen är besviken på mig
Utom jag själv
Ingen tvivlar på min förmåga
Utom jag själv
Ingen bryr sig om hur mitt liv framställs på Insta
Utom jag själv

Väller ur mig rastlöshet till främlingar
Det hjälper inte
Scrollar bort timmar bland andras illutioner
Det hjälper inte

Hur tar jag nästa steg?
Vad är mitt mål?
Kan jag finna ro i att driva vind efter våg?
Vart ska jag börja?
Jobb? Lägenhet? Hälsa? Vänner? Partner?
Allt kan bli bättre

Rädd för att slösa tid men
Kollar ändå en säsong till
Vad ska jag göra?
Blir ändå inte medbjuden på fester.
Trodde 17 sög, vänta bara på 22

Det har gått ett tag
Fortfarande rädd för att göra misstag.




Fri vers (Fri form) av Amanda Vide
Läst 199 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-07-02 20:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Amanda Vide
Amanda Vide