Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
När man blir äldre blir tankarna på livets mening allt oftare förekommande. Kroppen förändras och så också kärleken. Små saker som man ofta glömmer bort blir viktigare. Igår såg jag något vackert.


Åldrandets kärlek

Där vid det glittrande vattnet i Sundsvalls hamn kom de gående. Ett äldre par. Långsamt som om den lätta brisen bar dem. Hon, bräcklig och tunn. Vitt hår. Han stabil och till synes välmående. Tunt hår. Han ger henne sin arm. Hon tar den diskret och elegant. Sakta passerar de. Hon tittar upp. Ett leende mot oss. De byter blickar och ler mot varandra. I samförstånd. Stilla njutning. Inget kan stoppa deras känsla av samhörighet. Deras kärlek till varandra. Han för men anpassar stegen. Inte för fort. Stegen är tidslösa. De är kravlösa. Inga måsten. Bara där just då. De strålar likt vårsolen. Ömt tillsammans. Så vackert!




Prosa (100-ordare) av Anders Svensson
Läst 176 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-07-21 10:53



Bookmark and Share


  överlevaren VIP
Kärlek som bäst....fint skildrat!
2019-07-26

  Kensy65 VIP
Kärleken är som ett fint årgångsvin, det blir bara bättre och godare för varje år om man bara ägnar lite omvårdnad och ser till att temperaturen är den rätta.
2019-07-21

  Öknens Ros VIP
Kärleken har ingen ålder, den bara finns.
2019-07-21
  > Nästa text
< Föregående

Anders Svensson