Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ögonblick

Sitter jag på altanen
Och blickar ut
Över prärien//skogen//staden?
Sover djupt gör
Bebisen//barnet//tonåringen
Och den trofasta
Valpen//unghunden//gamlingen
Kanske ligger bredvid?

Kommer ögonblicket långsamt
Som en
Krypande//krälande//kravlande
Snigel över asfalt?
Eller snabbt,
Som däcket över
Grus//gräs//motorväg?

Det kommer ta
Månader// år// decennier
Men känslan av
Lugn//frid//balans
Kommer infinnas.
Och jag kommer betrakta
Koyoternas//eldflugornas//brusets
Makalösa spel
Med insikten att jag klarade mig ok
Det värsta är gjort.







Fri vers av Dredneck
Läst 97 gånger
Publicerad 2019-08-03 18:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Dredneck
Dredneck

Senast publicerade
Ögonblick
Jonglör’n
* Se alla