Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bön 28


Älskade Gud, ta hand om röran, kaoset, som jag har inom mig, omöjligt att få något perspektiv, struktur och ordning på för mig, men känd och hanterbar in i minsta detalj för Dig. Hjälp mig när jag hemfaller åt gamla förödmjukande mönster, jag lagrar obearbetade intryck och fakta på varandra. Det börjar med att jag öppnar internet på min dator. Då är nyheterna där i en strid ström. Är det goda nyheter? Ja kanske 10 %, och resten handlar om ondska eller om allt det meningslösa, kändisar som har bytt jobb. Gud, den här världen är bara för mycket. Jag har ett rum inom mig där scener med de värsta våldshandlingarna spelas upp för min inre blick. Massmord i Texas, sexuella ofredanden, mord, etc, etc. Hur ska världen komma ur sin negativa spiral? Kom med Din kärlek, Din sanning, Din harmoni, och Din glädje och hjälp oss att skapa ömsinta relationer. När jag har det här kaoset inom mig som håller på att gå över styr, kom då med Din Heliga Ande och gör ett mirakel. Ställ till rätta hela mitt inre system. En dag som idag så skrämmer den här världen mig så mycket. Jag gick på stan, och överallt såg jag människor som inte mådde bra. Och jag mådde inte bra. Bättre att stanna hemma en sån dag. Hjälp mig att se tydligt vart mina gränser går, för helvetet är det gränslösa. Ibland kan jag känna mig som ett bångstyrigt barn utan föräldrar, när jag faller ned i en omognad, gamla ovanor.
Men jag vet att Du Gud är min förälder, för jag tror att alla människor har ett inre barn, som behöver massor av kärlek och vägledning. Vart har min humor tagit vägen, och min livsglädje? Jag har kommit till världen för att vara inspirerad, inte deprimerad. Väck allas vår humor, glädje och inspiration. Amen




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Johan Bergstjärna VIP
Läst 160 gånger
Publicerad 2019-08-05 18:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP