Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


FEMHUNDRAETTAN

501:an mot Älvkarleby

Var där lördags

men icke förty

Det finns ett band som

jag aldrig klippt av

Hembygdens ängar

Där älv möter hav

 

501:an som rullar igen

mot norra Uppland

och från hamnstaden

Carl Ersson Bössa

Stig Dagerman

men framför allt byn

där Jesus mig vann

 

LARZ GUSTAFSSON 20/8 2019




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 342 gånger
Publicerad 2019-08-20 10:28



Bookmark and Share


  AKT VIP
Gillar stämningen i dikten, rofylld men ändå förhoppningsfull. Bra formuleringar.
2019-08-21

    Lena Staaf VIP
Fin minnesdikt.
2019-08-20

  Lottie Ålhed VIP
Vacker text. meningen hembygdens ängar Där älv möter hav gillar jag och bussen som åter rullar mot norra Uppland där en poet möter en annan kanske?
2019-08-20
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP