Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sverige är trots allt ett bra land!

 

Facket åker på kåt konferens, kryssning i Karibien.
Arbetsgivarna spänner åt snarorna av stress, vilket
får människor att klappa ihop av utbrändhet.
6000 grundskolelever är hemmasittare, dom vägrar
helt enkelt att gå till skolan. Stökigt i plugget, för
lärarna miste sin givna auktoritet för femtio år sen.
Unga knarkar ihjäl sig på billiga farliga nätdroger.
Omkring 1400 människor tar livet av sig varje år.
Psykiatrins dysfunktion är nästan skrattretande.
Vakna regering, riksdag, landsting och kommuner,
de som inte tar livet av sig blir kroniskt psyksjuka.
Våra gamla sitter ensamma vid bästa vännen TV:n,
medan hemtjänsten snor på som skållade råttor.
En stor del av befolkningen är arbetslösa; tristess,
stress, men det finns ju nätcasinon och bettingsajter.
Sverigedemokraterna: ett gäng dumdryga galningar.
Mord, våldtäkter, kvinnomisshandel och pedofili.
Tiggeri, hemlöshet, trafficking, prostitution, och
så naturligtvis allt det där friska, glada och goda,
fantastiskt underbara, ljuvligt strålande förtjusande!
Sverige är trots allt ett fantastiskt bra och mysigt land.
 



Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Johan Bergstjärna VIP
Läst 137 gånger
Publicerad 2019-08-21 20:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP