Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Drömmen

Jag vaknade ,det känns som jag inte sovit någonting
tittar mig omkring i rummet ,den stora svarta komoden blänker
ett svagt månljus lyser in genom gardinen , träffar spegeln
som reflekterar en svag strimma av gult ljus på väggen.
Hur länge har jag sovit? trevar efter knappen på lampan
hittar den till slut , kisar med ögonen när ljuset tänds,
jag har bara sovit en timme.

Släcker lampan och sjunker tillbaka på min kudde, vrider mig bort från ljusstrimman och försöker somna.
Drar lakanet så högt upp jag kan.
Tankar flyger genom mitt huvud, låter mig inte koppla av,
vrider och vänder mig i sängen. Måste somna om tänker jag, att gå upp gör det hela värre , det vet jag.
Efter hur lång tid av plåga vet jag inte, med måste till sist
ha somnat.

När jag vaknar har det ljusnat rummet, kommer i håg drömmen som alltid kommer igen, jag står vid ett stup och tror att jag kan flyga men är ändå osäker, mina kompisar ropar hoppa din fegis,
du säger ju att du kan flyga.
Jag tar mod till mig och hoppar sträcker ut armarna men flyger inte faller rakt ned man landar ändå mjukt på marken nedanför.
Denna dröm kommer igen i olika skepnader och jag vaknar alltid när jag landar på marken.
Måste få slut på drömmen, det är den som gör att jag vaknar tänker jag.

Klockan är bara fem ,men det är ingen ide att försöka att somna om.
Sätter mig ner vid datorn och skriver ner dessa rader





Fri vers (Prosapoesi) av Kungskobran VIP
Läst 169 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-08-29 18:32



Bookmark and Share


  ULJO
Drömmar har sina sidor. På gott och ont.
2019-09-02

  Marita Ohlquist VIP
Det är intressant med drömmar, jag funderar ofta på om de har något sammanhang med det förflutna eller det som är!
2019-08-30

  Blomma-Stjärna VIP
så bra skrivet - drömmar och tankar som hindrar en från att sova på natten brukar blekna när man väl skrivit ned dem
2019-08-29
  > Nästa text
< Föregående

Kungskobran
Kungskobran VIP