Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Stor saknad av Poeten Viksten

Saknaden är stor
du var som en bror
poesi så fyndig och skön
den gav ständigt nya frön
stimulans till var och en
som hade dig som skrivarvän

Vi visste att du hade det svårt
att sjukdomen inte gick att göra något åt
men du kämpade på
skrev underbara dikter ändå
Tåget närmade sig sitt slut
sista vagnen hade du på lut

”Jag reser bort i kväll
På biljetten står destination okänd
Mina tillhörigheter ligger i min
högra kostymficka
Jag nickar farväl till min familj 
och skyndar ner till bussen som 
ska föra mig vidare
Vi reser så länge att vi förlorar
tidsuppfattningen
Resmålet är okänt och vi ber 
stilla om ett under”

Ur dikten RESAN













Bunden vers (Rim) av Kungskobran VIP
Läst 1025 gånger och applåderad av 29 personer
Publicerad 2019-09-01 18:47



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Sådan fin hyllning till Poeternas Kung!
Läs gärna Vågorna på hans sida som var en favorit enligt honom själv och en av mina..

I min tanke är du nu med din fina Beppe...
2023-04-27

  Feminaz
Gripande text, synnerligen fin!
2023-03-02

  Lottie Ålhed VIP
Saknar hans tankar och ord som var mycket inspirerande. En sann poet. Vila i frid.
2020-08-07

  Måna N. Berger
Saknar vännen Arne djupt!
2020-01-06

  Annaemi VIP
Poesin, ord som snuddar vid andra
som en sländas vinge
sus i vinden
sedan stillhet
minnen
2019-09-08

  Fale Bure VIP
Förvånad, när dog han? Känner stor saknad då han var en kär poetvän som uppmuntrade och själv skrev så fantastiska texter.
2019-09-08

  Maria Zena Viklund
fint skrivet i det sorgliga
2019-09-08

  Johan Strömstedt
Texterna lever kvar.
2019-09-06

  KattenKin VIP
Så fint skrivet! Det är sorgligt, han var en fin människa och fantastisk poet. Så social och generös på alla sajter. Jag saknar honom.
2019-09-04

  Anya VIP
Tack för mycket fina ord och dikten av Arne.
Uppskattar att du skriver detta.
2019-09-02

  Minkki VIP
Tack för detta sorgliga budskap, Kungskobran!

Åter ett stort tomrum här. En tröst är att Arne fortlever i sina texter, hans kämpaglöd ger kraft åt andra.

R.I.P. Arne, där bortom tiden
2019-09-02

  ULJO
En saknad skrivarvän och en stor poet. Slogs för friden här på poeter.se. R.I.P. Arne
2019-09-02

  Öknens Ros VIP
Arne var en driven poet med sina märkliga dikter som satte fantasin i rörelse. Han fann ofta naturen som inspiration till sina dikter. Du är saknad Arne.
2019-09-02

    ej medlem längre
Så innerligt och fint
Tack
2019-09-02

    Lena Staaf VIP
Saknar honom tillsammans med dig.
Fin dikt!
2019-09-01

    ej medlem längre
Vi är många som saknar honom nu
Tack för Din text
2019-09-01
  > Nästa text
< Föregående

Kungskobran
Kungskobran VIP