Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kuling

Vi beslutade oss att stanna kvar,
vinden riste och ven i masten
det var kulingvarning.
Jag gick upp på däck
och kollade förtöjningarna
Det mörknade ,sönderslitna moln
jagade över himmelen
ett blekt månsken lyste genom molnen
Ett svagt ljus lyste genom ventilerna på båten
jag kikade in där låg min älskade på sin koj
och läste en bok i lugn och ro

På natten vaknade vi av att regnet piskade på rufftaket,
det kändes skönt att vi låg i en skyddad vik.
Somnade om, vaknade av att det började ljusna.
Öppnade ruffluckan och tittade ut,
en överväldigande sol störtade sig över mig,
det var alldeles stilla,
längst bort i viken simmade en svan med fyra ungar

En ny underbar dag hade börjat




Prosa (Kortnovell) av Kungskobran VIP
Läst 154 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2019-09-02 19:59



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Njutbart "sjön suger"
skalda!Sålde
Timmerstugan
På ön men alla
Sjöturs minnen
finns ju kvar
(Samt foton)
;)

2019-09-03

  Marita Ohlquist VIP
Levande och detaljrikt, det känns som om jag är där, ser, hör och känner.
Bra skrivet.
2019-09-03

  Anya VIP
Levande berättat om båtlivet. Tycker du effektfullt får till det med det dåliga vädret och den älskade som rofyllt läser en bok.
2019-09-02
  > Nästa text
< Föregående

Kungskobran
Kungskobran VIP