Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En annan planet

Skådar i drömmen en annan värld
en planet annorlunda än vår
den har en mycket tunn atmosfär
inga grönskande skogar
bara is is is

Det finns liv, långsmala maskar
försedda med hår
dom bygger sina bon inne i isen
lever på protozoer som finns runtom

Dom är sociala varelser, kommunicerar
med varandra genom att forma
och rynka kroppen på olika sätt
deras språk är avancerat, uttrycker känslor
och dom kan tänka framåt i tiden

Genom sin kroppsform kan dom greppa
och tar ofta på varandra och kramas,
ungarna leker brottas och skojar
de har ett kärleksfullt förhållande till sina föräldrar
alla är på det hela taget mycket lyckliga.

Hoppas att människan aldrig kommer dit
















Fri vers av Kungskobran VIP
Läst 123 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-09-03 18:04



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Häftigt! Fantasifullt, men helt klart tänkbart!
2019-09-04

  Marita Ohlquist VIP
Intressant och tankeväckande om liv på en annan planet, må dom få leva som dom gör, utan mänskliga fotavtryck.
2019-09-03
  > Nästa text
< Föregående

Kungskobran
Kungskobran VIP